INTERNATIONAL

Ruokakurssit

“Olemme mitä syömme”

Jokaisella kasvilla, eläimellä ja yksilöllä joka valmistaa ruokaa on omat tunteensa ja energiansa (aabhav). Laajemmin ajateltuna kaikki ruoka voidaan jakaa positiiviseen ruokaan ja negatiiviseen ruokaan. Mitä enemmän emäksistä, kasvispainotteista ja sattvista ruokaa (hienosyinen, puhdas raaka) syömme, sitä positiivisemmaksi tunnemme itsemme. 

Eläimillä on oma tietoisuutensa ja ne kokevat paljon pelkoa, levottomuutta ja kärsimystä kun niistä tuotetaan lihaa syötäväksi. Kun tällaista ruokaa tarjoillaan meille ja me kulutamme sitä, menemme läpi saman tunnekokemuksen ahdistuksen, pelon ja masennuksen kautta. 

Syömämme ruoka on suussa paljon lyhyemmän aikaa verrattuna siihen, kuinka kauan se on vatsassamme. Sen vuoksi on tärkeää syödä sellaista ruokaa, joka antaa meille positiivista energiaa ennemmin kuin lyhytaikaista mielihyvää. 

Myös joogan perinteessä ruuan takana on iso tieteellinen traditio, on tutkittu ruuan valmistusta, kulutusta, oikeata aikaa syömiselle ja niin edelleen. Edes kaikkea terveellistä ruokaa ei voi syödä läpi vuoden, vaan jokaiselle kaudelle on oma ruokarytmi ja kulutustavat. 

Ruokakurssit   

Opi laittamaan intialaista ruokaa -kursseillamme pääset kokeilemaan esimerkiksi kaveriporukassa, miten intialaisen ruuan maustaminen tapahtuu. Kaikki ruuat ovat terveellisiä kasvisruokia ja huomioimme tarvittaessa ruoka-allergiat. Suurin osa ruuasta on myös maidotonta ja tarvittaessa gluteenitonta. Kursseja järjestetään aina gurun Suomen vierailun aikana yleensä yksityistilauksesta pienryhmille. 

Voit tulla mukaan avoimille kursseillemme tai tilata ruokakurssin perheellesi, kaveriporukalle tai vaikkapa työyhteisölle.

Ruokakursseja Suomessa voit tiedustella Maa Nispruh Shambhavi +358 44 362 9552

Ruokakurssi