INTERNATIONAL

Swami Nispruh Spandan

Rakkauteni sinua kohtaan on puhdasta ja ehdotonta. Mutta ennen kuin et riko egosi esteitä, et tule koskaan kokemaan rakkauteni jumalallisuutta. 

Swami Nispruh Spandan

Param Pujya Paramhansa Nispruh Spandan Swamiji, Kriya joogi on Karunavatar Shri Madan Mohanji Sahayn(Guruji) oppilas. Guruji alkoi kutsua Swaijia Nispruh Spandaniksi. Sana Nispruh tarkoittaa henkilöä, jolla ei ole negatiivisuutta tai kateutta. Spandan tarkoittaa kirkasta valoa, joka loistaa taivaalla itsenäisesti. Täten Swamiji on se kirkas valo, joka valaisee tarjotakseen siunauksiaan heille, jotka etsivät perimmäistä totuutta.

Swamijilla on muodollinen koulutus hindinkielisessä kirjallisuudessa, sanskriitissa ja maisterin tutkinto filosofiassa. Vaikkakin hän on ollut aina kääntynyt henkisyyteen, lapsesta asti. Tätä johdatusta auttoi hänen isänsä, joka oli myös henkinen etsijä.

Swamiji sai siunauksen usealta gurulta ja teki katumusharjoitusta Himalajan vuoristossa etsiäkseen jumalallista totuutta. Tämän henkisen matkan aikana Swamiji palveli useita henkisiä mestareita ja oppi paljon tietoutta hathajoogasta, kriya joogasta ja monista muista syvällisistä kriyoista (tai niiden tekniikoista).

Swamijin opetukset sisältävät Hatha ja Kriya joogaa ja hän o opettanut molempia Intiassa ja Suomessa jo 2000 luvun alusta alkaen. Hänen viisautensa ja karismansa on vedonnut oppilaisiin Intiassa, Suomessa ja ympäri maailman

.

Gurun merkityksestä:

Guru on henkinen opettaja, valaistunut sielu. Hindulaisuudessa guruilla on suuri merkitys ja useat hindulaisen edustajat etsivät omaa guruaan jopa vuosikymmeniä. Suomalaisille gurukäsite ei ole kovin tuttu. Guru tarkoittaa sananmukaisesti pimeyden poistajaa, tietoisuuden lisääjää.

Paramahansa swami Nispruh Spandan on intialainen opettajamme, joka vierailee Suomessa joka vuosi ja hänen Ashramiinsa Intiaan järjestetään myös matkoja Suomesta missä tällöin. Kaikki oppituntimme ja kurssimme Suomessa perustuvat Nispruh Spandanin opettamiin tekniikoihin ja kriya-joogaan.

Guru opettaa kursseillamme kriyatekniikoita, jotka on helppo omaksua osaksi arkipäivää. Kriyatekniikoita et voi oppia muualta, kuin gurulta. Niistä ei kerrota kirjoissa vaan ne ovat henkilökohtaisia, sinulle räätälöityjä käytännön harjoituksia. Sinulla ei tarvitse olla erityistä joogataustaa tai harrastuneisuutta, voit tulla kursseille ja retriiteille ilman kokemusta joogasta. Tärkeintä kursseille osallistumisessa on, että jätät kaikki ulkoiset arvot, identiteetin ja statuksen tunnin ulkopuolelle ja saavut gurun luokse aitona itsenäsi.

Rakastavassa ja hyväksyvässä ilmapiirissä voit oppia todellisen itsesi  ja tulla hyväksytyksi sellaisena kuin olet.

Photo: Keijo Penttinen